Οι καλύτερες παγωτομηχανές | Επικοινωνία
2310.444.211 (Θεσσαλονίκη)
210.3000.628 (Αθήνα)
info@protelex.gr

Πως να επιλέξετε παγωτομηχανή

Η συντήρηση της επαγγελματικής παγωτομηχανής είναι το Α και το Ω όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη καλή λειτουργία της μηχανής παγωτού. Οι παγωτομηχανές PROTELEX είναι μηχανήματα κατασκευασμένα για σκληρή, επαγγελματική χρήση.

Όμως χρειάζονται σχολαστική συντήρηση έτσι ώστε να κρατήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Η συντήρηση είναι εβδομαδιαία και γίνετε από τον χειριστή της παγωτομηχανής, μέσα σε περίπου 30 λεπτά.

Εβδομαδιαίος καθαρισμός

Κάθε εβδομάδα (ή και νωρίτερα εάν είναι περίοδος χαμηλής ζήτησης) θα πρέπει να πραγματοποιείτε ο σχολαστικός καθαρισμός της παγωτομηχανής.

Η διαδικασία είναι απλή. Στην αρχή θα πρέπει να ρίξετε άφθονο καθαρό νερό στους κάδους έτσι ώστε να ξεπλυθούν και να φύγει όσο παγωτό έχει μείνει μέσα. Έπειτα, ξεβιδώνετε το μπροστινό πάνελ, βγάζετε τους κυλίνδρους και τα πλένετε όλα μαζί κάτω από τρεχούμενο καθαρό νερό. Στη συνέχεια καθαρίζετε τους 2 κάδους επάνω με χαρτί και έπειτα καθαρίζετε και τους κυλίνδρους με καθαρό χαρτί. Αφού έχετε καθαρίσει τα πλαστικά μέρη στο νεροχύτη, τα στεγνώνετε και βάζετε αρκετό λιπαντικό στα λαστιχάκια της παγωτομηχανής. Αυτά βρίσκονται τόσο στα 3 «πιστόνια» στο μπροστινό πάνελ όσο και 2 μεγάλα στρόγγυλα (πάλι στο μπροστινό πάνελ).

Η λίπανση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη λειτουργία της παγωτομηχανής – εάν δεν έχει γίνει καλή λίπανση, τότε το παγωτό μπορεί να μπερδεύεται(κρέμα-σοκολάτα) ή ακόμα και να σχιστούν τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής πολύ εύκολα.

Προμηθευτείτε το ειδικό food grade λιπαντικό της εταιρείας μας και μετά από κάθε καθαρισμό, προσθέστε λιπαντικό σε όλα τα λαστιχάκια της παγωτομηχανής.

Ετήσια συντήρηση

Ακολουθώντας την εβδομαδιαία συντήρηση, η μηχανή σας δε θα έχει κανένα πρόβλημα για όλη τη σεζόν.

Μόλις τελειώσει η περίοδος χρήσης της, τότε καλό είναι να την τυλίξετε με ένα φιλμ και να την κλείσετε σε ασφαλές μέρος, μακριά από σκόνες και νερά. Μόλις έρθει ο καιρός να την ξανά βάλετε σε λειτουργία, καλό είναι να έρθει κάποιος τεχνικός της εταιρείας μας ώστε να ελέγξει τη σωστή λειτουργία της, τα υγρά της καθώς και όλες τις βασικές λειτουργίες.

Σας προτείνουμε επίσης να γίνει αλλαγή ιμάντα μια φορά το χρόνο, καθώς το κόστος είναι αρκετά μικρό ενώ ενδεχόμενο κόψιμο του ιμάντα μέσα στη σεζόν, θα έχει μεγαλύτερες ζημιές.

Ο ιμάντας της παγωτομηχανής είναι αναλώσιμος και ανάλογα τη χρήση του και το πόσο έχετε ζορίσει τη παγωτομηχανή – π.χ. την αφήσατε μια ημέρα χωρίς μείγμα – μπορεί να έχει φθαρεί και να χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση.

Οι παγωτομηχανές PROTELEX εγγυόνται ένα άριστο και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο κατάστημά σας. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό παγωτό soft ice της εταιρείας μας, ειδικά κατασκευασμένο για τις παγωτομηχανές μας, θα έχετε ένα τέλειο προϊόν στο κατάστημά σας.

Δείτε τις παγωτομηχανές στην ιστοσελίδα μας και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες!

Προϊόντα Protelex

Μερικά από τα προϊόντα Protelex